Brand ontstaat vrijwel altijd onverwachts, in huis, caravan, schuur, op de boot etc. Maar… heb jíj de juiste brandblusser direct bij de hand? 

Lang niet iedereen beschikt over een (juiste) brandblusser, terwijl dit wel heel zinvol kan zijn. Met een brandblusser kun je namelijk een beginnende brand binnen enkele seconden blussen voordat deze om zich heen grijpt. Voordat je gaat blussen moet je wel weten wát er brandt, want niet iedere brandblusser is geschikt voor ieder brandrisico.

Er zijn vijf verschillende brandklassen:
Brandklasse A
Brandklasse B
Brandklasse C
Brandklasse D
Brandklasse F

Afhankelijk van de brandklasse gebruik je een bepaald type brandblusser. Op de website van onze afdeling TopBlusser hebben wij de verschillende brandklassen overzichtelijk in een tabel weergegeven: https://topblusser.nl/brandklassen/. Met behulp van deze tabel weet je precies welke brandblusser je voor welke brand nodig hebt.